SİHİRLİ ÇİKOLATALI KEK

SİHİRLİ ÇİKOLATALI KEK
        Bu hafta karakış kendini gösterdi Manisa da bile dün bir ara kar atıştırdı bizde bir sevinç e alışkınmıyız kara şöyle lapa lapa yağsada paltoları şapkaları takıp çoluk cocuk dışarıya atsak kendimizi ne güzel olurdu ama nerde biraz yağdı tutmadı bile yerler hani eskiler derler ya kar yağınca hava yumuşar mikroplar kırılır diye ben sanki biraz ondan da istiyorum yağmasını belki her türlü mikroplar kırılır ne dersiniz?
         Neyse biz tarifimize dönelim kek mi desem sufle mi desem bilemedim nefis bir şey tarifini mi nereden aldım http://www.pelinchef.com/ buradan aldım biz çok beğendik işte tarifim:
       MALZEMELER
110 gr tereyağ
600 ml süt (yaklaşık 3 su bardağı)
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
3 yumurta yumurtalar küçükse 4 yumurta
2 damla üzüm veya elma sirkesi
2 çay bardağı toz şeker
vanilya
ince rendelenmiş portakal kabuğu
50 gr rendelemiş çikolata
        YAPILIŞI
       Kalıbınızı tereyağ ile yağlayın (küçük boy kare borcam ) sütü kaynama noktasına gelmeden ısıtın çikolata ve tereyağını içine atıp eritin.
       Yumurta aklarını ayırıp sirke ilave edip beyazlaşıncaya kadar çırpın(kabı ters çevirdiğinizde çırptığınız yumurta akları kaptan akmaması lazım)
       Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpın süt ,çikolata karışımını koyun karıştırın un kakao ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırın.
       En son yumurta aklarını koyup karıştırın (karıştırma işlemlerini kaşıkla yapın yumurta aklarının sönmemesi lazım) ve kalıbınıza dökün.
       180 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.(kek karışımı çok sıvı olduğundan 50 dakika tam geliyor 40 dakikadan sonra tepsiyi sallayın eğer hamur sallanıyorsa olmamıştır katı bir hal almış sallanmıyorsa olmuştur) ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz .  
         AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. ANNELERDEN TARİF - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema