YALANCI EKLER

YALANCI EKLER
            Kedi dili bisküvisini eskiden çok zor bulurduk bazı pastahaneler hazırlardı o da belli saatte biterdi şimdi bütün marketlerde var çünkü çok tüketiliyor bence bu kadar kullanılmasının sebebi bisküvi olmaması aslında bir nevi pandispanya çünkü hep pasta altı olarak kullanıyoruz hem pratikliğinden hemde kendine has şekerli lezzetinden çok seviliyor,bugünkü vereceğim tarifi de çok beğeneceksiniz yalancı ekler şimdi diyeceksiniz ki ekler pastanın yerini tutar mı ee adı üstünde yalancı ekler vallahi yalancı malancı ama nefis lezzetli mutlaka deneyin
         MALZEMELER
1 Paket kedidili
bisküvileri ıslatmak için 1 su bardağı süt
       KREMASI
2 SU BARDAĞI SÜT
4  Yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
       ÜZERİNE
1 Paket dr oetker siyah beyaz glazür
       YAPILIŞI
 Süt ,un,şekeri ocağın üzerinde koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz vanilyayı ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  Kremamız soğurken kedi dili bisküvisinden bir tane alıp süte iyice batırıyoruz arasına krema sürüp süte batırdığımız bisküviyle üzerini kapatıyoruz.Bisküviler bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.Glazürümüzü üzerindeki tarife göre hazırlayıp bisküvilerin üzerine gezdiriyoruz buzdolabında soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
        AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. ANNELERDEN TARİF - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema