Terbiyeli Garnitürlü Tavuk Haşlama

Terbiyeli Garnitürlü Tavuk Haşlama
image
image
    Müthiş bir tarif hem hafif hem sağlıklı hem çorba hem de öğün yerine geçebilecek gayet doyurucu bir yemek.
    Ani gelen misafire,kendinize hiçbir ön hazırlama gerektirmeyen çok pratik can kurtaran bir öğün.
Malzemeler
  • 2 adet kalçalı but tavuk (Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz ve bagetle de yapabilirsiniz.)
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Arzuya göre sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Öncelikle yağı kızdırıyoruz.
  • Tenceremize yıkanmış tavuklarımızı koyuyoruz.
  • Üzerine 4-5 bardak su ilave ediyoruz.
  • Tuzumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tavuklarımız yumuşayınca içine garnitürümüzü ilave ediyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarısını,1 kaşık unu ve limon suyunu ekleyip çatalla çırpıyoruz.
  • Kaynayan yemeğin suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekliyoruz.
  • Hazırladığımız terbiyeyi tenceremize yavaş yavaş dökerek karıştırıyoruz.
  • Bir-iki taşım kaynatıp ocağımızı kapatıyoruz.
                                      Afiyet Olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. ANNELERDEN TARİF - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema