İşkembe Çorbası
İşkembe çorbası sevmeyenlerin yanına yaklaşamadığı ama tadına bir kez varanların vazgeçemediği bir tat.
Eskiden işkembe böyle temiz satılamazdı bence o zaman adı işkence idi. Sıcak sularda kaynat,bıçakla kazıyarak sıyır şimdilerde tertemiz hatta büyük marketlerde haşlanmış ve parçalanmış olarak da satılıyor.Dolayısıyla yapımı çok kolay.
Malzemeler
- Yarım kilo işkembe
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- 2 çorba kaşığı margarin
Üzeri için
- 1 kahve fincanı sirke
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
Hazırlanışı
- İşkembeyi güzelce yıkayın.
- Düdüklü tencereye alıp üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İşkembeler pişince küçük küçük doğrayıp tekrar tencereye atın.
- Küçük bir tencerede un ile margarini sarartmadan iki dakika kavurun.
- Bu karışıma kaynamakta olan çorbadan 6-7 kepçe katıp 3-5 kez karıştırın unlu karışımı tenceredeki çorbaya katın ve iyice karıştırarak yedirin.
- Ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
- Çorbayı servis kasesine alıp üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.
- Sarımsaklı sirke ile servis yapın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder