İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası
  İşkembe çorbası sevmeyenlerin yanına yaklaşamadığı ama tadına bir kez varanların vazgeçemediği bir tat.
  Eskiden işkembe böyle temiz satılamazdı bence o zaman adı işkence idi. Sıcak sularda kaynat,bıçakla kazıyarak sıyır şimdilerde tertemiz hatta büyük marketlerde haşlanmış ve parçalanmış olarak da satılıyor.Dolayısıyla yapımı çok kolay.
Malzemeler
  • Yarım kilo işkembe
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 2 çorba kaşığı margarin
Üzeri için
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak
 Hazırlanışı
  • İşkembeyi güzelce yıkayın.
  • Düdüklü tencereye alıp üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İşkembeler pişince küçük küçük doğrayıp tekrar tencereye atın.
  • Küçük bir tencerede un ile margarini sarartmadan iki dakika kavurun.
  • Bu karışıma kaynamakta olan çorbadan 6-7 kepçe katıp 3-5 kez karıştırın unlu karışımı tenceredeki çorbaya katın ve iyice karıştırarak yedirin.
  • Ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
  • Çorbayı servis kasesine alıp üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin.
  • Sarımsaklı sirke ile servis yapın.
                                         Afiyet Olsun…
                         
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. ANNELERDEN TARİF - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema