ELMALI RULO KEK

ELMALI RULO KEK
Elmalı rulo kek tarifi
elmalı rulo kek nasıl yapılır
Elmayı meyve olarak çok fazla tüketmesekde kekde kurabiyede tartda pek severiz ama içerisine tarçın ve ceviz eklemek kaydıyla ,
          Şimdi vereceğim elmalı rulo kek sakın sizi korkutmasın keki kırılırmı diye kesinlikle kırılma riski yok çok kolay bir tarif şiddetle tavsiye ediyorum,     
  image
      Elmalarımızı pişirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıyoruz üzerine çırptığımız kek hamurumuzu döküyoruz. 
image
   kekin fırından çıkarılıp ters çevrilmiş hali ,
image
 MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 küçük fincan süt
1,5 su bardağı tepeleme un
1 kabartmatozu
1 vanilya
İÇ MALZEMESİ:
7-8 adet elma
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
kararınca iri çekilmiş ceviz
üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
* Elmalar rendelenir ve şekerle beraber tavada kavrulur. Elmalı kurabiyenin içi gibi fakat iyice suyunu çekmesini bekleyin sonra ceviz ve tarçında eklenir.
* Kavrulan elmalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
* Sonra kek malzemeleri çırpılır ve yayılan elmaların üzerine dökülür.
* Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. (çok kurutmadan) Elmalar zaten piştiği için kekin içini çekmesi yeterli çok fazla kızarmasına gerek yok. Zaten kızarırsa iyice kurur ve rulo yapılamaz.
* Sonra tezgah üzerine serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine ters çevrilir ve alttaki yağlı kağıt elmaların üzerinden çıkartılır. Elmalar hiç bir zaman yağlı kağıda yapışmıyor kolayca çıkıyor endişe etmeye gerek yok.
* Hızlı bir şekilde rulo şeklinde saralım.
* üzerini folyo ile örtün yoksa kurur.
* Soğuyup dinlenince üzerine pudra şekeri eleyelim ve ince ince dilimleyerek servis yapın.
Afiyet şeker olsun
image
  
          

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Güncel Portal | WeBlogizm
Copyright © 2013. ANNELERDEN TARİF - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Blogger Tema